Türk İnterpol polisi, suçluların peşinde..

Türk İnterpol polisi, Dünya ülkelerinde aranan suçluların peşinde..

Türk İnterpol polisi, uluslararası aradığı suçluları yakalamak için 1 milyon 200 bin kilometre yol yaparken, 33 ülkeden 109 suçluyu Türkiye’ye getirdi ve Bağımsız Yargı’ya teslim etti.

Türkiye, 2 bin 395 kişiyi de " Kırmızı Bülten" ile arıyor.

Ulu önder Atatürk’ün imzasını taşıyan 8 Ocak 1930 tarihli kararnameyle kurulan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İnterpol-Europol Daire Başkanlığı dünyanın her noktasında 7/24 suçluların peşinde..

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İnterpol-Europol Daire Başkanı Lütfi Çiçek ile birebir görüştüm.

Başkan Çiçek, çalışmaları hakkında bana şu bilgileri verdi : “Suç işledikten sonra yurtdışına kaçanların kâbusu olmaya devam edeceğiz, rahat uyuyamayacaklar. Dünyanın en ücra yerinde bile olsalar inlerinden çıkarıp getirip adalete teslim etmeye devam edeceğiz. Türk devletinin, İnterpol’ün gücünü her yerde hissedecekler. Başta 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan hain FETÖ’cüler olmak üzere terör örgütü mensuplarının peşini bırakmayacağız..”

Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurtdışına kaçan FETÖ’cüleri yakalamak için çaba gösteren Türk İnterpol’ü, yurtdışında 2017 ile 2018 yılının ilk 5 ayında 1 milyon 200 bin kilometre yol yaptı.

İnterpol polisinin takibi sonucu 2017 yılı ile bu yılın ilk 5 ayında 33 farklı ülkeden uluslararası aranan 109 suçluyu bularak Türkiye’ye getirildi.

Terör örgütü üyelerinin yanı sıra adi suçlardan uluslararası aranan kişilerde bulunarak Türkiye’ye getirildi.

Bu kişilerden biri de Gölcük’te varil içinde üzerine beton dökülmüş halde bulunan Alman vatandaşı Rita Dari Wintler’in katil şüphelisi Ali Kemal Seyhan, Almanya’nın Celle şehrinde yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

Türkiye, 853’ü terör suçlusu olmak üzere 1395 şüpheliyi " Kırmızı Bülten" ile uluslararası arıyor.

Kırmızı Bülten ile arananların çoğunluğu terör örgütü PKK üyeleriyle, Avrupa’daki üst düzey yöneticileri oluşturuyor. Terör suçlularından sonra en çok arananlar ise uluslararası uyuşturucu ticareti yapan, Türkiye’de cinayet işleyenler.

Türkiye’nin bütün çabalarına, bildirim ve taleplerine rağmen FETÖ’cülerle ilgili henüz hiçbir ‘Kırmızı Bülten’ çıkarılmadı.

İnterpol merkezi, darbe girişimi yapan ve 253 kişiyi şehit eden FETÖ’nün eylemini terör suçu kapsamında görmeyerek, olayı ‘askeri suç’ sayıp, Türkiye’nin taleplerini askıya aldı.

Suriye’deki savaş bölgesiyle bağlantılı olduğu belirlenen DEAŞ’lıların yakalanması ve giriş yasağı için de Türk İnterpol’ü çalışma yürüttü. Bu noktada haklarında difüzyon ve bülten çıkartılarak uluslararası arama çıkarılan 60 bin DEAŞ’lı bağlantılı kişiye Türkiye’ye giriş yasağı getirildi.

Ben de, hem emekli bir Emniyet mensubu hem de Gazeteci-Yazar kimliğimle, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İnterpol-Europol Daire Başkanlığı bünyesinde üstün görev anlayışla görev yaparak, dünyanın her noktasında günde 24 saat kesintisiz suçluların peşinde koşan meslektaşlarımı tek tek tebrik ediyorum.

Meslektaşlarımın görevlerinde Allah yar ve yardımcıları olsun..
 
{ "vars": { "account": "G-LN5QQW233W" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }