Trafik teröristi Çetin'e rüzgar gibi TAHLİYE !



İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, 8 aydır tutuklu yargılanan sanık Rüzgar Çetin cezaevinden getirilirken avukatları da salonda hazır bulundu. Rüzgar Çetin hakkındaki şikâyetlerinden vazgeçtiklerine dair dilekçe gönderen şehit Alagöz’ün ailesi ve avukatları ile yönetmen Sinan Çetin duruşmaya katılmadı.

Davaya ilişkin görüşünü açıklayan duruşma savcısı Ekrem Şakar, Rüzgar Çetin’in 3 yıldan 22.5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. İşlemiş olduğu suçun niteliği, bilinçli taksirle hareket etmesi, iddia olunan suçun cezasının üst sınırı dikkate alınarak tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Duruşmada son savunması sorulan sanık Rüzgar Çetin, “Ben kazaya sebebiyet verecek bir harekette değildim. Trafik kurallarını ihlal etmedim. Önümdeki aracı geçmek için sollama yapıyordum. Aldığım alkol oranına dikkat ederek araca bindim. Zaten hızlı değilim. Hızlı olmadığım kameralardan görülüyor. Çok üzgünüm. Bir insanın sevdiklerinden ayrılmasına neden olduğum için üzgünüm. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı” dedi. Çetin’in avukatlarından Mehmet Uysal ise kazada hayatını kaybeden Fatih Alagöz’ün ailesi ile kazada yaralanan Emre Tetik’in şikâyetlerinden vazgeçtiğini hatırlatarak, “Onların da helalliği alınmıştır. En acı duyan onlar olmasına rağmen müvekkilin ve ailesinin acısını görmüştür. Tahliye talep ediyoruz” diye konuştu.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Rüzgar Çetin’in, “Taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına neden olmak” suçundan 5 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Kazanın "bilinçli taksirle " gerçekleştiğine karar veren mahkeme, artırım yaparak cezayı 7 yıl 6 aya çıkardı. Sanığın duruşmalardaki " iyi halini ve pişmanlığını " dikkate alan mahkeme, hapis cezasını sonuç olarak 6 yıl 3 aya indirdi.

Mahkeme başkanı Erdoğan Şimşek, karara muhalefet ederek "şerh " koydu. Mahkeme başkanı, cezanın 15 yıl hapis olarak belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Mahkeme, sanığın kusur durumunu göz önünde bulundurarak ehliyetine 1 yıl 6 ay el konulmasını kararlaştırdı. Mahkeme kararında, sanığa verilen ceza miktarını, sanığın tutuklulukta geçirdiği süreyi, Ceza İnfaz Kanunu’nda yapılan değişiklikleri ve mağdurların şikâyetlerinden vazgeçmiş olmalarını dikkate alarak sanık Çetin’in tahliyesine karar verdi.

Üst mahkeme davayla ilgili kararını verene kadar Rüzgar Çetin serbest kalacak. İstanbul Bölge İstinaf Mahkemesi, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını onarsa Ceza Mahkemeleri Usulü Kanunu’na göre, Çetin’in yaklaşık 5 ay cezası kalacak. 1 Temmuz’da çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) nedeniyle de tamamen özgür kalacak. Çünkü KHK, 2 yıldan az cezası kalanların tahliye edilmesini öngörüyor.

Tahliye kararının ardından sosyal medyada on binlerce tweet atıldı. Çetin’in tahliyesi Twitter’da dünya geneli Trend Topic listesinde birinci sıraya oturdu. Yorum üstüne yorum yapılırken, tahliye kararı sert dille eleştirildi. On binlerce protesto mesajı atıldı.

Rüzgar Çetin 04 Ekim salı akşam tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden salıverildi.

Savcı'nın itirazı üzerine Rüzgar Çetin'in tahliyesine yapılan itiraz bir üst mahkeme tarafından karara bağlandı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Rüzgar Çetin'in yeniden tutuklama talebini reddetti, Rüzgar Çetin hakkında yurtdışına çıkış yasağı koydu.

Rüzgar Çetin’in B sınıfı ehliyetini 2004 yılında Hakkari Yüksekova’dan aldığı, Ehliyetini aldıktan sonra ilk cezasını 3 Ağustos 2005 tarihinde adığı, bugüne kadar toplam 28 kez trafik suçu işlediği, polis kayıtlarından öğrenildi.

Rüzgar Çetin’in 11 kez "emniyet kemeri takmadan araç kullanmak" , "ehliyetine alkol yüzünden el konulmuşken araç kullanmak", "tehlikeli şerit değiştirmek", "aşırı hızla araç kullanmak", "ehliyetini üzerinde bulunmamak" suçlarınıdan polis kaydı bulunuyor..

Rüzgar Çetin, babası ünlü bir yönetmen olmasaydı, sarhoş olup gecenin bir vaktinde alkollü olarak çok pahalı bir otomobille son hızla görev başındaki trafik polisini ezip şehit ettikten sonra " Rüzgar gibi hapisten " çıkamayacaktı.

Babası zengin biri olmasıydı, şehit ve yaralı polisin yakınları davadan çekilmeyecekti..

Suçlu salıverildi, adalet hapse girdi.

Vicdanlarda adalet hüküm giydi..

Unutulmamalıdır, ADALET mülkün temelidir..  
 
{ "vars": { "account": "G-LN5QQW233W" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }